Blackfish


(bild från google)
Det här är postern för dokumentären Blackfish. Den handlar om späckhuggare som utnyttjas för underhållning och om hur de mår och lever i fångenskap i vattenparker. Man får följa ett antal fd. tränare som alla berättar om tiden då de var tränare och hur det faktiskt gick till och går till även idag i stora vattenparker som "Seaworld" som dokumentären fokuserar på. Även om hur flera tränare dödats. Jag har alltid älskat djur och blev efter jag skrev en vetenskaplig uppsats om "animal rights" mer insatt och särskilt intresserad av just vattenparker, då det mest var delfiner & valar jag undersökte. Jag har svårt att tänka mig något mer ruttet och fruktansvärt än att medvetet skada djur på de mest groteska sätt. För ett tag sedan var jag på kolmårdens djurpark. Vi skulle då se delfinshowen de har där. Från stunden jag satte mig ned på bänken och såg ut över poolen och alla människor som samlats, fick jag mer och mer dåligt samvete. Vad har vi egentligen för rätt att ta hit djur och låta dem leva i fångenskap och träna dem tills de uppträder som vi säger? (även de andra djuren inräknade) Jag har blivit mer och mer intresserad av att ta reda på mer om djur i fångenskap och hur man engagerar sig i det. Det var inte längesen jag kände "vad mysigt att åka till kolmården!" Men jag tänker inte hålla fast vid det. Även om vissa djur i fångenskap kanske inte blir slagna eller torterade, är de fortfarande berövade sina hem. Jag rekommenderar till dig som också är intresserad av djurens rättigheter och anser att det inte är okej att flå dem levande, slita av deras kroppsdelar, hålla dem i trånga burar tills de kvävs eller allt annat fruktansvärt de utsätts för, att klicka HÄR . Peta (People for the Ethical Treatment of Animals) är en av de största organisationer för djurens rättigheter och de har massvis av nyttig kunskap på deras hemsida.

Jag kommer aldrig någonsin glömma en del av en video om djurplågeri där en hund, i bara några sekunder orkar lyfta sitt huvud en sista gång efter att ha fått huden avsliten. 

Jag är ännu inte vegetarian. Jag googlar för fullt på vegetariska recept och hoppas att jag kan lära mig så mycket som möjligt så jag kan börja så snart som möjligt. Jag tycker kött är gott, men jag har mer och mer börjat känna att jag inte kan njuta av det. Jag tänker inte vara en hycklare och påstå att jag aldrig (omedvetet) skadar djur. Jag vet inte vart allt jag äger kommer ifrån, innehåller eller hur det har framställts. Det är något som stör mig och inget av det kan jag göra något åt, förutom slänga, men för det blir produkten eller plagget inte ogjort. Vad jag kan göra, är att styra det jag gör i framtiden. För ett tag sedan hade jag t.ex. ingen aning om hur kaniner av rasen Angora blev av med sin päls. Jag visste inte heller att i min favorittröja fanns det vad? Jo, päls från Angora. Jag kommer aldrig mer använda den. Så är det. Jag blir sakta men säkert mer medveten om vad jag köper och har djurplågeri i tankarna betydligt mer än vad jag hade tidigare. Någonstans måste man ju börja. Jag är nybörjare och det är ju så det måste bli för alla om världen skall komma någonvart. Man kan inte veta allt om ett ämne direkt. Jag hoppas i alla fall att fler av er vill engagera sig och jag hoppas att jag kanske har sått ett liitet frö i era tankar. Det är ju så man måste börja! Ett steg i taget.

Kommentarer
Postat av: Elin

alltså åh elin!! vad glad jag blir att du vågar öppna ögonen för det som många andra blundar för! jag kan hjälpa dig och tipsa och allt du behöver!! det finns så mycket man kan göra för djuren och för att förhindra att fler kommer till skada!
massor med kramar fina du!! <33

2014-07-11 @ 00:04:36 / URL: http://wwhirlwind.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback